Friday, November 13, 2009

Nasi Lauk 'Ular'


musim exam macam ni, perut lapar memang tak ikut dan. terstudy lebih je, dia punya lapar memang tak tentu hala dibuatnya. nasib baik ada nasi bungkus jual secara indie dekat sini. boleh jugak tampung gua punya tembolok.

lagi-lagi time hari exam, dia punya penangan lagi haru. lapar dia memang tak hingat. badan pikir nak pekena nasi je. hari ni, di dorong atas desakan nafsu, gua kasik order nasik 2 bungkus . sambal taruk lebih pesan gua. air gua ambil kat watercooler je.

"bismillah" ingat-ingat tuhan sikit.

gua pun bukak nasik bungkus. hati dah berbunga-bunga tanda lapar.

"pukimak" gua separa menjerit separa melompat.

gua perhatikan nasik bungkus tadi baik-baik. jantung gua berdegup kencang.

"cilakak, ikan keli rupanya" sambil gua mendengus lega

mati-mati gua ingat ular dalam nasik bungkus tadi. ikan keli terus gua ban dalam menu gua selama sebulan.


8 comments:

faqhrule said...

bismillah dah cantik,
tapi tak ada alhamdullilah pulak! mak punya pulak yang kuar

=)

siggplus said...

lu tak pernah duduk asrama ke? hari selasa mesti lauk ular..ikan hanyir masak asam..dengan perut tak buang, pergghhhh layan

BOURNE said...

rilek la demang..kte nk jdi komando

aminah said...

hmm...lu xmkn ikan keli???gua pon....

sharamli said...

dah2..baca d0a makan balik

demang said...

faqhrule- terkejut. reaksi auomatis gua. melatah orang melayu cakap

siggplus- perut gua memang dah penuh nasik kawah kot. tapi nasik bungkus indie ni die punye paking laen macam sikit. bikin gua terkejut je.

bourne-kalau tu laen cite la.hehe

aminah- makan. kite xsame

sharamli-ok gua bace ni.amin kan ok

paiseh said...

bismilla - pukimak - cilakak
ironi sungguh~

fievelski said...

bismillah vs pukimak + cilakak = 1-2

kejahatan mengatasi kebaikan.kah?