Thursday, June 11, 2009

lu sangap apa?

satu hari yang bahagia,tengah gua layan nasik lemak ayam baik punya, gua telah diterjah dan disergah oleh segerombolan manusia.tersedak gua seketika.gua perhati, masing-masing muka tak puas hati,perangai masing-masing tak payah cakap lah. macam setan. hangin satu badan gua tengok. tapi dalam hangin-hangin tu, gua perasan budak-budak ni datang macam nak blanket party gua. secara otomatis,timbul rasa cuak yang menebal di hati gua.tapi gua control macho,control tahap ketenangan gua. peluh setitik pun tak menitik. gua punya dada ni tak payah nak cakaplah, berombak-ombak macam tsunami. gua pikir,sebijik macam orang tahan kentut pun ada.

gua perhati satu persatu budak-budak yang datang mengganggu gua ni.gua bilang-bilang adalah empat lima enam orang.gua toleh-toleh, kalau boleh gua nak cam satu satu. apa-apa hal,boleh gua repeat balik.siapa mereka ini lu jangan tanya gua. malas gua nak menjawap.

nak dijadikan cerita,dalam banyak banyak lembaga yang menerjah gua ni,gua ada perasan seorang brader nie pakai topeng ala-ala ray mysterio. dua kali pandang macam burung kakak tua pun ada.gua usya mamat tu berhati-hati.mata gua renung tajam-tajam muka beliau. gua suspek mamat tu faris, tapi gua tak ada bukti yang kukuh. so, gua tak boleh melakukan apa-apa pertuduhan terhadap beliau. aiseyman,kacau jiwa gua. kalau betul lah faris, dah lama gua taji cukup-cukup. gua menghitung hari je dengan faris ni.

TIBA-TIBA

mamat misteri yang bertopeng tu sound gua. gua dalam keadaan tak mengerti ketika itu. dahi gua berkerut-kerut. perut gua kecut.

"demang, nape lu tak update blog lu lagi? gua dah sangap ni" tanya beliau malu-malu.

(darah gua menyirap)

gua yang memang pantang dicabar, apatah lagi diterjah ketika waktu bersantap, terus merasakan semangat gua tiba-tiba membara. tiba-tiba je gua rasa kuat melampau-lampau. otot-otot,urat-urat gua dah timbul-timbul semuanya. naik ngeri kalau fikir balik. gua tak sedar menda pun.

*fighting sound effect

itu je kot bukti terkuat yang gua ingat.apa yang terjadi terhadap mangsa gua tak mahu cerita. top secret kata orang kampung gua.

apa yang gua pasti,mereka-mereka yang menganggu masa gua menikmati nasik lemak ni menyesal dengan sikap masing-masing.terutama mamat bertopeng tersebut.dan gua memang pasti, mereka-mereka yang berkenaan pasti menjadi orang yang berbudi bahasa selepas ini

sangap anda terhadap blog gua boleh membawa pada kemusnahan yang besar terhadap diri anda.gambar hiasan diatas menunjukkan keadaan mereka yang sangap sehingga sanggup menggadai maruah diri dan memperjudikan masa depan orang yang tercinta.



p/s: amaran untuk lu orang,.gua akan update blog gua selalu-selalu. lu orang jangan cuak.

8 comments:

BOURNE said...

cam b**i...hahahaha

Fatin Farhana said...

setuju ngan bourne
hahahahaha

demang said...

gua setuju dengan diri gua sendiri
ok?

Miss Jezzebelle said...

cipn apew?

BOURNE said...

mmg mntap

demang said...

anis gua memang selalu setuju dengan diri gua sendiri. itu pun pun lu xfaham ke? urban sangat lah lu

bourne-gua faham.haha

Anonymous said...

ntah ape2la mamat ni.dari matrik sampai sekarang gile

demang said...

gua tau sape lu
nadir yang lengai

gua bukan gila nadir
gua berimaginasi yang melampau
harap lu terhibur