Sunday, June 21, 2009

destinasi ronggeng 1

Disebabkan gua tak outing minggu ni. Maka gua dengan megahnya nak cerita pengalaman manis gua mase outing minggu lepas.gambar-gambar ni gua snap curik-curik time outing tu lah. kali ni, gua berganding bahu bersama faris,penyu,zaim(muka baru dalam blog gua),ijat(yang ni gua tak mau mention lebih-lebih.bahaye beb,bahaye). destinasi ronggeng gua dan anak-anak buah gua adalah sogo+pertama+maju junction. matlamat gua dan rakan-rakan nak carik kasut.tapi sebenarnya, faris sorang jer nak carik kasut,yang lain tu macam biasa,sibuk-sibuk nak ikut. apa yang gua dapat simpulkan untuk pengalaman outing kali ini adalah " gua jumpa orang-orang yang makan tahap celaka punya ". sadis beb,sadis.lagi-lagi faris.gua suspek faris bela hantu raya lah. gua dah ready jer nak panggil uncle seekers ni. lu tunggu je lah faris.apa-apa hal pun, gua tak nak bazir masa, lu tengok je gambar-gambar kat bawah. sure air lu terembes punya.


"nasik lemak ni dengan ayam rendang serta kerang baru 4 ringgit jer?" penyu melontarkan pertanyaan khuatir bercampur megah

"nasik lemak ni memang heaven" gua dengan bongkak membalas kata-kata penyu.

"belasah roti canai pulak.memang padu lah" kata gua lagi kepada rakan-rakan.

"masih tak kenyang? anda ada ini" penyu bersuara dengan takburnya.

"wah! keledek goreng beserta donut" kata faris kagum.

"jagung ni memang ekselen" faris menguyah tanpa belas kasihan.

"misi gua mencari asam berjaya" sambil gua tersenyum puas.

"gua makan bahulu ni sampai menangis-nangis.gua amat bersyukur" ijat memanjatkan kesyukurannya.

"lu ingat gua dah abes makan? lu silap beb,silap" penyu membantah kata-kata gua dengan keras sekali.

"gua tak dapat nak tambah telur mata. gua gusar gila ni" zaim kecewa apabila diminta menambah seringgit untuk telur mata.

"gua dapat telur mata dengan tambah 30sen sahaja" ijat bangga dengan pencapaiannya.

"ada orang cakap, gua punya chicken chop dah macam muntah kucing" gua tenang sambil mengunyah chicken chop tersebut dengan rakus.


"gua tengok makcik-makcik usya tak puas hati je bile tengok anak anak muda menyerbu pasaraya giant ni" cakap gua kat member-member disekeliling

"gua rasa lah,gua nak duduk indon. konpem gua kaya raya" kata zaim dengan yakin.

"gua ludah amerika,tapi gua suspek betul-betul sama kuala lumpur" gua tabik hormat sama senbod tersebut.



lu tunggu untuk episod seterusnya. gua bagi lagi kick punya gambar dia


p/s: gua nasihatkan lu orang.hayatilah gambar-gambar diatas dalam suasana kelaparan yang amat sangat. gua konpem,lu jadik kenyang punya. gua konpem.

9 comments:

me-to-u said...
This comment has been removed by the author.
thirdtle said...

mggu ni gua lapa beb...xde outing...gler babi sangap...lapa kimak punyer...tp bler bce blog ni teringat gua pengalaman lps...nsb baek gua ade smpan keledek ngan donut kan sblh obomasum kanan gua

Miss Jezzebelle said...

giler r lu org kuwat makan.ptor msing2 x lepas monkey rack smalam!!!

demang said...

penyu-gua terkenang saat gua ngan lu minum air soda pahit tu

anis-gua lepas jer monkey rack.
takbur kan

Kiddouz Kiddoulicious said...

urghh.. huhuh.. lapar lak..

demang said...

patutnya lu kenyang bila tengok gambar2 yang gua upload tu

zanarkist said...

uwaah
maw join makan
maw join makan

:D

Rajuna said...

perut lu saiz xxl?

demang said...

zanakist-jom kemari.mau belanje?

rajuna-tue lah gua cakap,member2 gua ni makan mcm celaka.tapi perut kempis.apa cerita?