Sunday, December 20, 2009

Sekitar Acara Window Shopping


secara tak sengaja, gua telah berada di midvalley. suasana macam kenduri kendara, meriah betul. makwe-makwe bersepah-sepah., pakwe-pakwe pulak macam biasa, membosankan.

gua menggunakan kesempatan ini untuk memperhati serta menilai peha-peha, lurah dada serta warna rambut yang pelbagai di sekitar midvalley. orgasma gua punya minda. mata pun naik kuyu jadinya.

***

acara 'berbelanja tingkap' gua guna sebaik-baiknya. dari satu butik ke satu butik. gua teringat, dalam radio sikit punya bising pasal Year End Sales, tapi haram jadah rege barang mahal macam celaka. cakap banyak pun tak guna, gua jalan-jalan jugak.

gua berjalan mengikut arah mata, mana ada yang best, gua jenguk. mana ada yang comel, gua usya. last-last gua terjebak ke butik Nike. tak anarki langsung layan Nike, tapi gua persetankan ideologi anarki buat seketika. nafsu diutamakan.

" TANAH TUMPAHNYA DARAHKU"

"MALAYSIA 1 - VIETNAM 0"

dia punya ayat memang patriotik, gua terdiam sambil menyanyikan Negaraku didalam hati.



p/s: kapitalis memang pandai mengambil kesempatan,laku betul jersi Malaysia dekat butik Nike tu.

5 comments:

sharamli said...

bediri tegak x waktu nyanyi?

Cik LeYha~~~ said...

hahhaha..lu ikot beli ke beb??

kudabesi said...

lu beli tak jersi rimau malaya tu?

versi siam dijangka menyusul haha..

save sket duit elaun aku

Yaty said...

dasar cari untung lebih je
ces

noin said...

bole plak 'tak sengaja' smpi kat mid eh? cam gune pintu sukati doremon je. haha :P