Monday, October 5, 2009

RARE punya!


apa perasaan lu orang kalau mempunyai barang rare?
yakni takde sape-sape yang ada melainkan lu orang sahaja.
lu bangga bukan.

benda-benda rare ni umpama 'bidaah' masa gua tengah panas layan underground dulu.
dapat demo band atau zine yang rare-rare lu memang boleh bangga abes.
lagi-lagi kalau menatang-menatang ni dapat dari oversea.
hari-hari kalau boleh nak speaking(kamus letak tepi).
kira dah cukup otai nih.

ah lagi satu, kalau dapat t shirt band yang rare pulak
gua rase baju berkolar dah tak pakai terus.
pergi kulompo pun tak nak pakai baju raya tahun-tahun lepas.
t shirt band jugak dia nak pakai.
padahal beli bundle je pun.
gua ingat lagi baju bundle Nirvana yang dah jadik pengelap tu.
terima kasih mak.

tapi tu dulu
sekarang ni gua nak tanye sikit

" apa perasaan lu kalau dapat 'membaca' sesuatu yang rare"
"atau pun menjadi seorang 'follower' bagi sesuatu yang rare"

sesuatu yang berharga tapi jarang sekali diketahui ramai.
bagi gua, lu seorang yang mempunyai 'taste' dan gua tabik spring sama lu.
sebab mereka-meraka ini adalah golongan bertuah, yang membaca dan menjadi follower blog gua yang RARE ini.



p/s: entri perasan bukan

9 comments:

butterflyana said...

tersangat bangga yuuu.
heheh.

fievelski said...

cara promosi belog yang berkesan. boleh aku cilok idea kau ini?aku nak tampal dekat bus stop satu UKM. mudah-mudahan, ramai yang tertipu dan masuk ke belog separa lucah aku.ops.

FarhanShahrom said...

gua shoot gak demang ni..skali aku kuar tupperware besa kerepek, skali die bwk tros naek bilik..aritu maruku..nk kerepek amende tah aku tak tau...haha

kalau korang nk tau, bende rare itu adalah kerepek raya..kuih raya pon sama.hehehe~

demang said...

yana-memang kamu layak untuk berbangga.

fievelski-jgn curik idea ni pasal gua dah patenkan semalam.heh

farhan-maruku serta kerepek sumber inspirasi ketika menulis untuk blog.terime kasih kepade anda

Aminah said...

rare hbis.....tnjuk kn kt gua,.celah mn yg rare tuh

bibie_boodyn said...

abg demang?(demi mjaga hati sorang lelaki)...add la sy..cik bibie lam facebook k??ym pon leh..nk x??salhan_bibie@yahoo.com

fievelski said...

imitation is the sincerest flattery. kamon,benarkanlah aku mencilok idea bernas kau itu.hoho

faqhrule said...

gua ada baju second combat lama. tahun lewat 90an.zaman dia orang tak main breakdown lagi. abah gua slumber bawak g motong gotah, siap ada percik2 gotah lagi..rare gila

demang said...

fievelski-amek je.member2 gua kira free.selalunye gua kira 25jutasekali idea

faqhrule-mst ein nanges tgk baju tu.tp sies tu lame gile. faqhrule ak mahu anjing tanah.boleh?